13 Kasım 2013 Çarşamba

[TMOZ:693425] Re: ORTAK SINAVLAR HEMEN KALDIRILMALI MI?

twitterdan ORTAK SINAVLAR KALDIRILSIN KAMPANYASI BAŞLATALIM RT YAPALIM :)

5 Kasım 2013 Salı 22:56:14 UTC+2 tarihinde Şahin Gökgöz yazdı:
ORTAK SINAVLAR
b) Aynı derse giren öğretmenlerin ortak  yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.

MEB sınavların ortak yapılmasını bu şekilde savunurken bir çok aksaklıktan dolayı bize göre ortak sınavlar hemen kaldırılmalıdır. Bir çok öğretmenin de katılacağını düşündüğümüz nedenler şunlar:
1. Her öğretmen farklı soru tarzına sahip ve farklı işleme tarzları var. yıllık planlarda bazıları geride bazıları ilerde gitmektedir. 
2.Ortak sınavlar yapılırken dersler ister istemez aksamaktadır. Bu aksaklık yaklaşık 2 hafta sürüyor.
3.Ortak sınavın olacağı dersin öğretmeni sınav günü rapor,izin vb gibi nedenle gelmezse sınav iptal olabiliyor.
ya da herhangi bir sınfın gözetmen öğretmeni gelmediğinde başka öğretmen yoksa sınıfın başında kim bekleyecek.
4.diyelim 3 saat benim dersimin yazılısı var, aynı anda bulunduğum sınıfında başka dersten yazılısı var (gözetmen ben olmak zorundayım benim ders saatim içinde yapılmakta) benim dersimin sınavı ile ilgili öğrenci soru sorucak olursa sınıfları gezemediğim için sorunlar ortaya çıkacak.
5 Soruların cevap anahtarları ile ilgili mesela x hoca o konuyla ilgili 5 madde anlatmıştır, başka hocamız 9 madde ile anlatır. bunun ayarlanması bile sorun...ÖĞRETMENLERİ İLGİLENDİREN BİR SİTEDEN ALDIM TAMAMEN KATILIYORUM.BİZ ÖNCEKİ GÜN 400KİŞİLİK 11 MAT SINAVI YAPTIK ÇOĞU ÖĞRENCİ PİSLİK OLSUN DİYE BOŞ KAĞIT VERDİ NASILSA TEKRARLANACAK GİTTİ BÜTÜN EMEKLER.İŞİN YOKSA YENİDEN  SORUYAZ  YENİDEN OKU 

--
http://www.facebook.com/groups/358210690921074/
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "TMOZ" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için tmoz+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu grubu http://groups.google.com/group/tmoz adresinde ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.

Hiç yorum yok: