3 Aralık 2012 Pazartesi

[TMOZ:575253] Re: MEB'den matematiğe neşter!

Müfredatı, TÜBİTAK ın hazırlayacağını ilk duyduğumda yaptığım tek yorumu yine yapayım.
Bu Talim Terbiye ne işe yarar? Müfredatı TÜBİTAK a hazırlattıklarında, kendilerinin de otomatikman beceriksiz olduklarını kabul etmiş olmıycaklar mı?
Neyse,
Bir de velilerden , sistemden dem vurulmuş. Sazı elime almışken iki kelam da bunlar için edeyim.
Hani derler ya, ben onun "Allah bir " demesinden başka lafına inanmam diye. Benim için tepedekiler aynen öyleler.
Şu an, eğitimde yaptıkları hiçbir yeniliği eğitimin kalitesini artırmak adına yapmadıkları artık gün gibi ortada. Yaptıkları sadece dostlar alışverişte görsün hesabı. 
Sözüm ona tedbir alıyorlar. Müfredattan önce sistem kokuşmuş durumda. Topyekün sistem çökmüş durumda. Acilen sistemin yenilenmesine ihtiyaç var.
Daha önceden yaptığım bir teşbihi yineliyim.
Bir araba çekişten düştü diye, motor değiştirilmez. Sadece hava filtresi değiştirilir. Bizim tepedekiler, her meselede, sistemi toptan değiştirme yoluna gittiler.
Bunu herkes kabul ediyor ki, hiçbir yeni sistem  kredili sistemden önce uygulanan klasik sistemin yerini alamadı. Son 20 senede, ibre sürekli aşağıya gidiyor.
Artık hiç umudum yok. Tek umudum, vicdanlı , idealist birinin başa gelip, tümden bütün yenilikleri çöpe atıp, klasik sistemi yeniden hayata geçirmesi.

Veli ve öğrenciler  için söyleyeceğim tek cümle de şu olsun. 
Ülkemizde resmi olarak 700000 öğretmen var görlüyor, ama aslında ülkemizde 75 milyon tane öğretmen var. Ağzı olan konuşuyor işte. Ne diyim.
Saygılar
 


1 Aralık 2012 Cumartesi 13:45:16 UTC+2 tarihinde mameki(T.NAZMAN) yazdı:
http://www.memurlar.biz/egitimpersoneli/haber/mebden-matematige-nester-366809.html

--
https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups#!categories/tmoz
 
Tüm üyelerimiz, kendi gönderilerini ve arşivdeki diğer gönderileri etiketleyebilir. TMOZ arşivinden herkesin daha iyi istifade etmesi için her üyemiz yetkilidir. Yeni üyelerin mesajlarını denetleme ve onaylama yetkisi ve görevi her üyenin gruba bir minnet borcudur. Hem mesleki bilgi, hemde mesleki duyuru ve öneriler genel ahlak kurallarına uygun olduğu sürece paylaşılabilir, yine ahlaki ve medeni çerçevede karşıt görüşlerle insanların olaylara bakış açısının gelişmesine katkı sağlanabilir. Öğretmenlik mesleğine yakışır davranıldığı sürece hiçkimse bir başkasının paylaşımlarını, fikirlerini aşağılayamaz fakat medenice eleştirmesi de doğaldır burası kamuya açık bir platform olduğu için takdir ya da eleştiriye açık olduğu dikkate alınmalıdır.
 
http://www.facebook.com/groups/358210690921074/
 
 

Hiç yorum yok: