30 Aralık 2012 Pazar

[TMOZ:583939] Re: Anadolu liseleri, 'mahalle mektebi' statüsüne dönüyor

Şu olup bitenlere aklım ermiyor , dışarı cıkıp bağırasım geliyor "oynamayın artık bizle oynamayın cocuklarımızla oynamayın şu sistemle... Türkiye de kültür düzeyi yüksek başarılı insan sayısımı az ki hata sistemde görülüyor yada neyin rantı yapılıyorda anadolu liseleri fen liseleri mahalle mekteplerine dönüştürülüyor! Aklım gercekten almıyor...



30 Aralık 2012 Pazar 23:27:13 UTC+2 tarihinde mat41 yazdı:
Milli eğitimde yapılanların neden yapıldığının açıklaması ayrıntılı yapılsa da bizde kendimize göre yorumlamasak, belki büyüklerimizin bir bildiği vardır.!!!

30 Aralık 2012 Pazar 13:08:40 UTC+2 tarihinde hakan®öğretmen yazdı:

 

'Anadolu' değil 'akademik' lise

Ortaöğretimdeki yeniden yapılandırma çalışmaları tamam. Anadolu liseleri, 'mahalle mektebi' statüsüne dönüyor, ikametgaha göre öğrenci alacak. Fen liseleri nüfusu 500 binin üzerindeki yerlerde olabilecek...

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretime ilişkin 1 yıldır süren yapılandırma çalışmasında son noktayı Bolu'da yapılan toplantı ile koydu. Yeni sistemin ocak ayında Bakan Ömer Dinçer tarafından açıklanması bekleniyor. AKŞAM yeni sistemin detaylarına ulaştı. Anadolu liseleri 'mahalle mektebi' statüsüne dönüşecek, klasik lise olacak ve ikametgah esasına göre öğrenci alacak. İşte beklenen değişiklikler:

SBS KALKIYOR

- LİSE türleri azaltılıyor. (Şu an 27 çeşit lise var). Birçok lise 'Akademik Lise' altında tek tip hale gelecek.

- AKADEMİK liseler, meslek liseleri, fen liseleri, özel liseler ve özel statülü Anadolu liseleri olacak. Sayısı 2 bin 135 olan Anadolu liselerinin tamamı mahalle mekteplerine dönecek, giriş sınavı ise daraltılacak.

- BÜTÜN Anadolu liseleri akademik liseler adıyla mahalle mektepleri haline getirilecek ve öğrencisini ikametgah esasına göre alacak.

- LİSE giriş sınavı, fen liseleri, özel statülü Anadolu liseleri, özel yabancı okullar ve özel okullara öğrenci almak için yapılabilecek.

- SAYILARI 250'yi geçen Anadolu öğretmen liseleri akademik liselere dönüştürülerek klasik lise statüsünde olacak. Öğretmen liselerine üniversite giriş sınavında verilen ek puanlar ve öğretmenlik dersleri kaldırılacak.

- kLasik liseler 'akademik lise' adını alacak.

FEN LİSESİNE KOTA

- Fen liseleri sadece nüfusu 500 bini geçen yerlerde olacak. Bunun dışındakiler akademik liselere dönüştürülecek. Böylece fen liselerinin 100'ünün kapatılması, 25'inin devam etmesi bekleniyor.

- Önünde hazırlık sınıfı olan Türk Anadolu liselerinin hazırlık sınıfı kalkıyor.

RAPORLA MESLEK LİSESİ

- Meslek liselerine giriş için ortaokullardan öğretmen kurullarının raporlarına bakılacak. Bu raporlar kesin karar olacak. Veli itiraz edemeyecek.

- sbs kaldırılacak. Galatasaray ve İstanbul Lisesi gibi özel statülü Anadolu Liseleri; Robert Koleji, İtalyan Lisesi, Alman Lisesi gibi t-yabancı özel okullar ve özel okullar sınavla öğrenci almaya devam edecek.

- Değişikkliklerden mevcut öğrenciler etkilenmeyecek. Şu anda Anadolu Fen ve Anadolu öğretmen liselerinde okuyan hazırlık, 9.10.11 ve 12. Sınıf öğrenciler eski okullarından mezun olacak.

 
Akşam

--
https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups#!categories/tmoz
 
Tüm üyelerimiz, kendi gönderilerini ve arşivdeki diğer gönderileri etiketleyebilir. TMOZ arşivinden herkesin daha iyi istifade etmesi için her üyemiz yetkilidir. Yeni üyelerin mesajlarını denetleme ve onaylama yetkisi ve görevi her üyenin gruba bir minnet borcudur. Hem mesleki bilgi, hemde mesleki duyuru ve öneriler genel ahlak kurallarına uygun olduğu sürece paylaşılabilir, yine ahlaki ve medeni çerçevede karşıt görüşlerle insanların olaylara bakış açısının gelişmesine katkı sağlanabilir. Öğretmenlik mesleğine yakışır davranıldığı sürece hiçkimse bir başkasının paylaşımlarını, fikirlerini aşağılayamaz fakat medenice eleştirmesi de doğaldır burası kamuya açık bir platform olduğu için takdir ya da eleştiriye açık olduğu dikkate alınmalıdır.
 
http://www.facebook.com/groups/358210690921074/
 
 

Hiç yorum yok: