5 Ekim 2010 Salı

[tmoz:364169] Re; 9-10 Geo Müfredatı "Şimdi size tamamen katılıyorum" :))

Tamam değişim zor, dirençle karşılaşır, müfredatı hazırlayanlar samimidir vs. doğru ama bu durum adına suç hakkaten sadece bizde mi?
BORA hocam ve EKY hocam değerlendirmeleriniz adına çok teşekkür ediyor ve aynen katılıyorum. Ve sonunda; "müfredat bu, oturup kabullenelim" demek ve salt kitaptaki yanlışlıkları tartışmak yerine, müfredatın kocaman bir yanlış ve gereksizlikler, sıkıcılıklar yığını olduğu noktasında birleştiğimize sevindim. Ben de 2 sınıfa anlatıyorum (anlatılacak bir şeyler bulursam anlatmaya çalışıyorum) mecburen, Taklalarla ilginç hale getirmeye ve kopmasınlar diye gaz üstüne gaz vermeye çalışarak. (projeksiyon eşliğinde uzuuuun örnekleri okuyarak, etkinlikleri göstererek yaparak vs.)
Dershane ve yayınevleri bunlarla yetinecek sanıyorsak hayal görüyoruz arkadaşlar, sistem bu boşluk ve gereksizliği elbet birşeylerle doldurup şişirecek bence. (doğru ya da yanlış)
Zaten 9. sınıftaki Geometride ne gördüğümüzü bile anlamadık diye bakıyorlar bize (biz nice 9 okuttuk malum, bu kadar ne gördüğünün bilmeyen, ifade edemeyen, hatırlamayan çoğunluk çıkmadı kolay kolay) ve biz şimdi üstüne yine (10. Sınıfta) bir sürü sıkıcılık ve neye yarıyacağı anlat(ş)ılamayan sıkıcılık üretiyoruz mecburen.
Lütfen yüksek sesle bir yerlere ulaşalım, vazgeçmeyelim ve geometri değil; daha çok Fizik, tarih ve ortaya karışık bir şeyler olarak önümüzde duran bu müfredata razı olmayalım.
Değişim tamam da, böyle bir eziyeti niye hem biz hem de nesil çeksin yahu!...

--
* Tmoz üyeliği için gmail kullanmanız önerilir.
* Google DNS numaraları: 8.8.8.8 / 8.8.4.4
* Kitap yazarları veya yayın sorumluları piyasaya çıkardıkları yeni kitaplarını tmozda duyurması faydalıdır. Aynı yayının sık sık afişe edilmemesi gerekmektedir.
* Kitap istekleri için kişisel bilgilerinizi guruba göndermeyiniz. İlgili kişiye özelden bildiriniz. Sahibinin izni olmadan taranmış kitaplar göndermeyiniz.
* Soru veya çözümler için jpg, gif, png gibi sıkıştırılmış resim formatları kullanmalısınız.
* Haklı veya haksız hiçbir nedenle kişisel hakaretlerde bulunmayınız.
* Sorumluluğunu almayacağınız hiçbir mesaj göndermeyiniz.
* Konu başlığına içerik tanımlayıcı kısa bir ifade yazınız. Küçük harf kullanınız.
* Beğenmediğiniz bir mesajla ilgili polemikler oluşturmayınız.
* Spam mail veya rahatsızlık boyutunda mesaj göndermeyiniz.

Hiç yorum yok: