21 Aralık 2012 Cuma

[TMOZ:580738] Re: müfrdat ..eğitim birliği

programlar hazırlanırken, öncelikle ana taslak eğitim felsefesi olarak alınır ,, alt başlıklar yöreye coğrafyaya ve seviyeye göre kurumca belirlenmelidir.

matematik ve geometriyi aynı çatı altında incelemek doğrusudur, iki sayının cebirsel olarak toplamının noktasal olarak bir doğruya denk geldiğini bağımsız düşünürsek ..düşünce sistemi eksik kalır ve yarım bilginin kazandıracağı hiç bir şey yoktur.unutulmaya mahkumdur..

sınav sistemindeki bir değişiklik mevcut yapıyı tamamen yıkacağını kimse unutmamalıdır

dolayısıyla alışkanlıklarımızı koruma yerine sürekli onarıp geliştirmeliyiz

ders kitaplarına gelince lise ve ortaokullar için tek ders kitabı olarak yazılmalı..öğretmen tek kitapla bütün sınıflara girmeli

müfredatı abartmak ders saatini çoğaltmak abestir..çok zaman ayırmak demek daha iyi öğrenecek sonucunu çıkartmaz

günlük ders zamanını 8 saate haftada 40 saate çıkaran felsefe düşünen değil güdülenen öğrenciyi üretir

kanaatimce:))






21 Aralık 2012 Cuma 13:21:04 UTC+2 tarihinde Başak Salık yazdı:
işte sorunlar gerçek boyutuyla başladı. eleştirsek te beğensek te müfredata uymak zorundayız. nakille gelen öğrenciler biz vektörleri işlemedik dedi. defterlerine baktım. tek bir vektör bile yok. bu çocukların sınavları da olmamıştı. bunların vebali kimde !!! meb de mi öğretmende mi? konu sırasında değişiklik bile yappılamaz.. aaa tabii ama öğrenciler kimsenin umrunda değil bizim işimize nasıl gelirse öyle davranırız modundayız!!! eleştirileri dileçeyle yapmaz kafamıza göre uygularsak ve orada burada söyleniriz.. Bİz sorun çözmeye odaklanmazsak öğrencidelerden bunu istememiz komik!!




Başak Salık

--
https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups#!categories/tmoz
 
Tüm üyelerimiz, kendi gönderilerini ve arşivdeki diğer gönderileri etiketleyebilir. TMOZ arşivinden herkesin daha iyi istifade etmesi için her üyemiz yetkilidir. Yeni üyelerin mesajlarını denetleme ve onaylama yetkisi ve görevi her üyenin gruba bir minnet borcudur. Hem mesleki bilgi, hemde mesleki duyuru ve öneriler genel ahlak kurallarına uygun olduğu sürece paylaşılabilir, yine ahlaki ve medeni çerçevede karşıt görüşlerle insanların olaylara bakış açısının gelişmesine katkı sağlanabilir. Öğretmenlik mesleğine yakışır davranıldığı sürece hiçkimse bir başkasının paylaşımlarını, fikirlerini aşağılayamaz fakat medenice eleştirmesi de doğaldır burası kamuya açık bir platform olduğu için takdir ya da eleştiriye açık olduğu dikkate alınmalıdır.
 
http://www.facebook.com/groups/358210690921074/
 
 

Hiç yorum yok: