21 Aralık 2012 Cuma

[TMOZ:580730] Re: müfrdat ..eğitim birliği

Bu konuda çok haklısınız. Müfredatların sündürülmesini tetikleyen çok şey var. Bu müfredat bir tek konu içerse bile bugünün şartlarında o konuyu bile yetiştiremeyecek hale geliriz. Bir dönem sadece permütasyon, kombinasyon binom olasılık ve istatistik anlatsanız dahi olimpiyatlar nedeniyle yetiştiremez hale geliriz. Olimpiyatların müfredatla ne ilgisi var diye düşünmemek lazım zira önce olimpiyatlarda karşılaştığımız şeyler yavaş yavaş müfredatların içine serpiştirilmeye başlandı bile. Türkiye'de öğretmen, yazar, sınav komisyonlarının zihniyetinin de ciddi anlamda sorgulanması gerektiğine katılıyorum. Her yıl karşımıza yeni gelen öğrenciye abi ve ablalarından daha çok şey öğretmek eğitim anlayışımızın bilinç altı haline gelmiştir. Biz buna yıllarca yenilenme dedik oysa yenilenmenin aynı konuyu değişik değişik yöntemlerle anlatmak olduğunu geç fark ettik. Şimdi birimiz istese de yazarıyla, kitabıyla, ösym testleriyle istesek de bu kalıplaşmaya karşı hiçbir tesirimiz olmuyor. Bakalım üstlerimiz bu konularda ne düşünüyor yenilenme anlayışı onlar için ne demek inşallah öğrenme fırsatımız olur...

21 Aralık 2012 Cuma 23:23:17 UTC+2 tarihinde MeTu yazdı:
Hocam ilk cümlelerinize nazaran söylüyorum. Kazanımlara göre konuyu anlatıp bitirsek "kötü öğretmen" damgası yiyoruz; bir de test hazırlayan yayınları sorgulasak da ondan sonra öğretmenleri eğitime tabi tutsak nasıl olur?

21 Aralık 2012 Cuma 15:17:43 UTC+2 tarihinde mat41 yazdı:
Hocam meb öğretmeni olarak artık şunu görüyorumki kazanımları dikkate almayan bir düşünce ile ders anlatıyoruz.Kazanımlara bakarak ders anlatırsak öğrenciyi bilgi yoğunluğuna sokmamış oluruz.Önce öğretmenlere ders anlatmak lazım.Geometri dersi kalkıp sadece matematik dersi olacak deniliyordu bence isabet olur.En azından haftalık geometri 2 saat matematik 4 saat lik ders yerine  6-8 saatlik ders ile daha verimli işlenir.
21 Aralık 2012 Cuma 13:21:04 UTC+2 tarihinde Başak Salık yazdı:
işte sorunlar gerçek boyutuyla başladı. eleştirsek te beğensek te müfredata uymak zorundayız. nakille gelen öğrenciler biz vektörleri işlemedik dedi. defterlerine baktım. tek bir vektör bile yok. bu çocukların sınavları da olmamıştı. bunların vebali kimde !!! meb de mi öğretmende mi? konu sırasında değişiklik bile yappılamaz.. aaa tabii ama öğrenciler kimsenin umrunda değil bizim işimize nasıl gelirse öyle davranırız modundayız!!! eleştirileri dileçeyle yapmaz kafamıza göre uygularsak ve orada burada söyleniriz.. Bİz sorun çözmeye odaklanmazsak öğrencidelerden bunu istememiz komik!!




Başak Salık

--
https://groups.google.com/forum/?hl=tr&fromgroups#!categories/tmoz
 
Tüm üyelerimiz, kendi gönderilerini ve arşivdeki diğer gönderileri etiketleyebilir. TMOZ arşivinden herkesin daha iyi istifade etmesi için her üyemiz yetkilidir. Yeni üyelerin mesajlarını denetleme ve onaylama yetkisi ve görevi her üyenin gruba bir minnet borcudur. Hem mesleki bilgi, hemde mesleki duyuru ve öneriler genel ahlak kurallarına uygun olduğu sürece paylaşılabilir, yine ahlaki ve medeni çerçevede karşıt görüşlerle insanların olaylara bakış açısının gelişmesine katkı sağlanabilir. Öğretmenlik mesleğine yakışır davranıldığı sürece hiçkimse bir başkasının paylaşımlarını, fikirlerini aşağılayamaz fakat medenice eleştirmesi de doğaldır burası kamuya açık bir platform olduğu için takdir ya da eleştiriye açık olduğu dikkate alınmalıdır.
 
http://www.facebook.com/groups/358210690921074/
 
 

Hiç yorum yok: