17 Ağustos 2012 Cuma

[TMOZ:540437] Re: Nesin Matematik Köyü’nde YGS-LYS Matematik ve Geometri

mustafa hocam göreve yeni başlayan öğretmenlerin de gelip tecrübelerinizden yararlanacağı ders anlatımınızı izleyeceği bir program da düşünüyor musunuz acaba köyde?kendim bunu gerçekten çok isterim.

26 Temmuz 2012 Perşembe 23:38:52 UTC+3 tarihinde Mustafa YAĞCI yazdı:
Değerli meslektaşlarım,
Bildiğiniz üzere yazları köyde olağanüstü güzel çalışmalar oluyor. Fakat bu çalışmalar toplasan 3-4 ay sürüyor. Geriye kalan 8-9 ayda köy atıl durumda bekliyor. Ali Nesin hocamla uzun zamandır köy için bahar ve kışları neler yapabileceğimizi konuşuyorduk. Binbir fikirden sonra, liseden mezun olup sınavı kazanamamış veya istediği yeri tutturamadığı için tekrar hazırlanmayı düşünenlerin kışın da fırsat bulup gelebileceğini düşünerek, Ekim-Kasım aylarında yapılmak üzere iki aylık bir ‘üniversiteye hazırlık programı’’ yapmaya karar verdik. Ben lise öğretmenleriyle daha çok haşır neşir olduğumdan öğretmenleri seçme işini de bana verdi Ali hocam. Fakat köyün adına leke sürmeyecek kalitede öğretmenlerin nerdeyse hepsi halihazırda bir kurumda çalışıyorlar ve doğal olarak onlar da okul sezonunda bulundukları yerlerden ayrılamıyorlar. Benim gibi, bir kuruma bağlı çalışmayan arkadaşlar da ya köy için birkaç gömlek hafif oluyorlar ya da köy için uygun olanları -haklı olarak- devam eden özel derslerini sekteye uğratmak istemiyorlar. İşin bir diğer yanı ise o meslektaşlarımızla branşdaş olmadığımız için ne kadar iyi veya ne kadar kötü olduklarını da tam anlayamıyoruz, fiyaskoyla yüzleşmek de istemiyoruz.
Uzun lafın kısası, ‘herkes bildiği işin yapsın’ diyerek, aklıma gelen bir fikri sizlerle paylaşmak istiyorum: Üniversiteye hazırlık matematiği kaba hesapla 120 saatte, geometri de 60 saatte anlatılabilir. Yani 1 aylık bir programda haftada 45 saat gerekir. Bu da 1 günü tatil olup, tatil olmayan 6 gününde 8’er saat ders yapılan köyde (haftada 48 saate ders) 4 haftada bu işin üstesinden gelinebileceği anlamına geliyor. Sınava kadar olan 6,5 aylık sürede de gerekli antrenmanı çocuklar yapar artık… Belki akşamları 2 saat de soru-çözüm dersi veya mecburi etüt koyarız. İşimiz ne ki?
Sadede gelelim: Günde 8 saat ders, 4 öğün yemek, yatma-yıkanma-barınma her şey dahil günlüğü 70 lira olan köyde 30 günlük bu çalışma için (aynen yazın olduğu gibi) 2000 lira fiyat istemeyi düşünüyoruz.
Böyle bir program için duyuru yapmaya yeltenmek üzereyiz! Her gün 8 saat dersin tamamı tarafımdan verilecek. (Bunun 2 saatinde bana yardımcı olabilecek meslektaşıma hayır demem tabii ki! Ayrıca istediği ücreti de veririz.) Acaba sizlerin çevresindeki öğrencilerden de katılmak isteyen olur mu? Şu 24 saatlik süre zarfında bir nabız yoklamak istedim. 80-100 kişi civarında olabileceğine ikna olduğumuzda duyuru yapmayı planlıyoruz.
Katılabileceğini düşündüğünüz öğrenciler varsa lütfen yagcimustafa@yahoo.com adresine mail atınız.
MY, 0 542 5342266         

--
--
Yanlış anlaşılmalara ve polemik oluşturacak durumlara meydan verecek mesajlardan kaçınalım lütfen...
 
EKLEDİĞİNİZ RESİMLERİN BOYUTLARINA LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ!!!...
 
YOLLADIĞINIZ MESAJLARA LÜTFEN KONU BAŞLIĞI YAZINIZ!!!...
 
http://www.facebook.com/pages/Matematik-Geometri/150709609688?ref=mf
 
 
 

Hiç yorum yok: